Diskusná téma: Pro-fit
pro-fit
Irena
25.05.2013
Názov bloku: Drobné je dobré, Drobné na tanieri...
Ciele : Reagovať na celoeurópsku potrebu ozdravenia výživy mládeže prostredníctvom úpravy stravovacích návykov. Sprostredkovať deťom a mladým ľuďom informácie o spôsoboch, ako si upevniť a udržať zdravie. Zvýšiť informovanosť o dôležitosti pitného režimu.
Skupina: 10 detí
Dĺžka: 5 hodín, 1 hodina príprava surovín a pracovných pomôcok, 3 hodiny samotná príprava jedla, 1 hodina konzumácia jedla
Materiál: Tradičné vybavenie kuchyne. Suroviny podľa sezóny, druh- strukoviny, obilniny, ovocie, zelenina, drobné plody a bylinky na čaj.
Svetová zdravotnícka organizácia označila zdravie ako stav úplnej fyzickej, psychickej a sociálnej pohody človeka. Kvalitu života až spolovice ovplyvňuje životný štýl človeka, pričom zdravý životný štýl chápeme ako vyváženosť fyzickej a psychickej záťaže, primeranú pohybovú aktivitu, racionálnu výživu, harmonické vzťahy, zodpovednosť v oblasti práce a života. Životný štýl detí a mládeže sa v posledných rokoch mení. Deti sú telesne menej aktívne, pohyb vonku sa zmenil na vysedávanie za počítačom a televízorom v kombinácii s konzumáciou nezdravých potravín a presladených nealkoholických nápojov. Často sú prekračované výživové dávky tukov, kde dochádza k oveľa vyššiemu príjmu ako výdaju. V dôsledku toho vzrastá u mládeže nadváha. Pre udržanie dobrého zdravotného stavu je potrebné konzumovať pestrú stravu, kde významné miesto majú aj ovocie, zelenina, strukoviny, obilniny. Neoddeliteľnou súčasťou stravovacieho režimu je aj pitný režim, ktorý podmieňuje optimálny priebeh životných funkcií.
otázky: má to mať takú to formu?
a čo pohybové aktivity? budú zaradené do pro-fitu alebo ako samostatný blok? ak ostanú v pro-fite, tak sa musí doplniť opis bloku,
Ciele : Reagovať na celoeurópsku potrebu ozdravenia výživy mládeže prostredníctvom úpravy stravovacích návykov. Sprostredkovať deťom a mladým ľuďom informácie o spôsoboch, ako si upevniť a udržať zdravie. Zvýšiť informovanosť o dôležitosti pitného režimu.
Skupina: 10 detí
Dĺžka: 5 hodín, 1 hodina príprava surovín a pracovných pomôcok, 3 hodiny samotná príprava jedla, 1 hodina konzumácia jedla
Materiál: Tradičné vybavenie kuchyne. Suroviny podľa sezóny, druh- strukoviny, obilniny, ovocie, zelenina, drobné plody a bylinky na čaj.
Svetová zdravotnícka organizácia označila zdravie ako stav úplnej fyzickej, psychickej a sociálnej pohody človeka. Kvalitu života až spolovice ovplyvňuje životný štýl človeka, pričom zdravý životný štýl chápeme ako vyváženosť fyzickej a psychickej záťaže, primeranú pohybovú aktivitu, racionálnu výživu, harmonické vzťahy, zodpovednosť v oblasti práce a života. Životný štýl detí a mládeže sa v posledných rokoch mení. Deti sú telesne menej aktívne, pohyb vonku sa zmenil na vysedávanie za počítačom a televízorom v kombinácii s konzumáciou nezdravých potravín a presladených nealkoholických nápojov. Často sú prekračované výživové dávky tukov, kde dochádza k oveľa vyššiemu príjmu ako výdaju. V dôsledku toho vzrastá u mládeže nadváha. Pre udržanie dobrého zdravotného stavu je potrebné konzumovať pestrú stravu, kde významné miesto majú aj ovocie, zelenina, strukoviny, obilniny. Neoddeliteľnou súčasťou stravovacieho režimu je aj pitný režim, ktorý podmieňuje optimálny priebeh životných funkcií.
otázky: má to mať takú to formu?
a čo pohybové aktivity? budú zaradené do pro-fitu alebo ako samostatný blok? ak ostanú v pro-fite, tak sa musí doplniť opis bloku,